den čtyřicátý pátý
Co mě to zas popadlo? Dát si řasu? Manželka chodí právě na kurzy vaření a když chci ochutnávat co se naučili, musím
s kůží na trh. Navíc cítím, že potřeba něčeho mořského se u mě projevuje už dvěma druhy ryb, oboje nevařené. Sice jedny slané a druhé uzené, ale nic z toho není vařené ve vodě, mrazené či jinak upravené. Zatím to nedovedu vysvětlit.
wikipedia mlčí
v podstatě jsem se dozvěděl, že je to řasa podobní šátku, odtud její název. Dále pro zajímavost, se dostala v roce 1867 do anglického slovníku, ale až po roce 1970 se objevuje v rozrůstajících se sushi barech. Manželka ji přidává do polévek, chápu že má více minerálů než naše zelenina. Ale zatím budu zkoumat co to je a jak se to vaří.
Pravděpodobně mi to neublíží 🙂
Váš J.