Dnes jsem plný optimismu. Mám co jíst a co ochutnávat.
Takže jsem šťastný za tento projekt, nějak se mi daří nalézt správné lidi.
Co se za posledních 14 dní událo?
1/ postavil jsem pec z bláta a ochutnal upečený banďůrek
2/ prošel jsem se po zahradě a místo vytrhávání plevele ho začínám konzumovat – Bršlice kozí noha
3/ mám konečně trochu volna po stěhování, vystěhovávání a dostěhovávání, zbývá „jen“ dodělat dům.
obr. schodiště
4/ bylinková spirála roste, zařazuji do jídelníčku první a snad jedinou směs koření – provensálské, již brzy si namíchám svoji.
5/ můžu čokoládu, hurá (bez cukru a lecitinu), hurá! A vyrábí ji kousek od nás, hurá. A naše děti chodí do jedné školky, tak se můžu neomezeně ptát na různé nesmysly. Více zde.
obr. čokoláda s pepřem
Na co se můžete těšit příště?
1/ více o peci a chlebu, pokud nespadne po posledním dešti
2/ co divného jsem našel na zahradě a snědl 🙂
musím prostudovat tyto dva odkazy: odkaz 1 / odkaz 2
3/ jaký byl výlet do Prčic
… a jak chutná můj první dezert z rýže, jáhel, sušeného ovoce, zakysané smetany a medu od včel na které vidím.
Mějte se královsky, koukejte okolo sebe, v přírodě se téměř vše dá jíst. Výjimkou je supermarket, ale ten nepovažuji za přírodu.
Váš J.