Bršlice, Lebeda, Agáve … jak se to rýmuje?

Dnes jsem plný optimismu. Mám co jíst a co ochutnávat.

Takže jsem šťastný za tento projekt, nějak se mi daří nalézt správné lidi.

Co se za posledních 14 dní událo?

1/ postavil jsem pec z bláta a ochutnal upečený banďůrek

chleba v peci

2/ prošel jsem se po zahradě a místo vytrhávání plevele ho začínám konzumovat – Bršlice kozí noha

Illustration_Aegopodium_podagraria0

3/ mám konečně trochu volna po stěhování, vystěhovávání a dostěhovávání, zbývá „jen“ dodělat dům.

schodiště

obr. schodiště

4/ bylinková spirála roste, zařazuji do jídelníčku první a snad jedinou směs koření – provensálské, již brzy si namíchám svoji.

bylinková spirála

5/ můžu čokoládu, hurá (bez cukru a lecitinu), hurá! A vyrábí ji kousek od nás, hurá. A naše děti chodí do jedné školky, tak se můžu neomezeně ptát na různé nesmysly. Více zde.

čokoláda s pepřem

obr. čokoláda s pepřem

 

Na co se můžete těšit příště?

1/ více o peci a chlebu, pokud nespadne po posledním dešti

pec po dešti

2/ co divného jsem našel na zahradě a snědl 🙂

musím prostudovat tyto dva odkazy: odkaz 1 / odkaz 2

3/ jaký byl výlet do Prčic

… a jak chutná můj první dezert z rýže, jáhel, sušeného ovoce, zakysané smetany a medu od včel na které vidím.

Mějte se královsky, koukejte okolo sebe, v přírodě se téměř vše dá jíst. Výjimkou je supermarket, ale ten nepovažuji za přírodu.

Váš J.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *